Being MySelf

„Legătura esenţială dintr-o familie autentică nu este cea a sângelui, ci a respectului şi bucuriei pentru viaţă fiecărui membru al ei.”

Richard Bach

Centrul de intervenţie în autism pentru copil şi familie oferă programe terapeutice personalizate, adaptate stadiului de dezvoltare al fiecărui copil, accentul fiind pus pe dezvoltarea emoţională şi interacţiunea socială. Programul terapeutic complex include participarea activă a părinţilor şi îmbunătăţirea interacţiunii copil-părinte

Servicii specializate de psihologie clinică şi psihoterapie

– Evaluare clinică (psihodiagnostic copii şi adulţi)

– Evaluare clinică complexă autism (evaluare test ASRS, observaţie clinică, recomandări program terapeutic personalizat)

– Intervenţii specifice autism (stimulare complexă) – Abordarea terapeutică ia in considerare toate componentele necesare dezvoltării unui copil: fizic-senzorial-motor-emoțional-cognitiv.

– Consiliere/Ghidaj parental

 

 

Asistenţă psihologică complexă

Pentru copilul cu autism

Program terapeutic individualizat în acord cu stadiul de dezvoltare şi ariile deficitare.

Pentru parinti

Training pentru părinţi în vederea continuării stimulării la domiciliu

Feedback şi monitorizare periodică

Monitorizarea periodică a evoluţiei copilului şi ghidaj parental.

Abordarea holistica a problematicii autismului

Odată cu deschiderea acestui centru a fost introdus în Romania conceptul de abordare holistică în autism, fiind primul centru din țară ce oferă servicii psihologice intensive timpurii specializate pentru copilul cu implicare activă din parea părinţilor. Abordare ia în considerare toate componentele necesare dezvoltării unui copil: fizic-senzorial-motor-emoțional-cognitiv.

povestea noastra
povestea noastra

Succes peste hotare

De-a lungul timpului, mai multe familii din strainatate au trecut pragul centrului. În anul 2015 echipa centrului a susţinut în Slovenia seminarul “Bucăți întregi de suflet”, având ca tema principală abordarea holistică în autism. Peste 150 de participanti au luat parte la aceasta prezentare.

 

Cine suntem?

Centrul din Piatra Neamţ are o echipă de specialiști formată din psihoterapeuti, psihologi clinicieni, terapeuţi specializaţi în Verbal Motor Learning, un psihopedagog și un terapeut ocupaţional.

De-a lungul timpului ușa centrului nostru a fost deschisă pentru studenti sau psihologi debutanti, în baza unor acorduri de colaborare pentru practica de specialitate, cu diverse universități din țară.

Semne timpurii in autism

8 Semne timpurii

A fost stabilită o listă cu opt markeri în prodromul autist, provenind din rezultatele cercetărilor efectuate la Centrul Mifne între anii 1997-2007, în urma unor studii ce au cuprins bebeluși din toată lumea.

Screening National

Depistarea precoce se efectuează pentru întreaga populaţie pediatrică, cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, şi se realizează pe baza unui chestionar tip screening.

Diagnostic Autism

Ce este Autismul ?? Autismul este definit ca o tulburare de dezvoltare ce afectează abilitatea copilului de a se angaja în relații interpersonale, afectând comunicarea cu ceilalți.

Citeste articole din Blog-ul nostru

Autismul incepe cu luni inainte ca simptomele sa apara

Parintii observa primele semne de autism la copilul lor in intervalul de varsta 12-18 luni. Poate ca acel copil nu poate stabili contact vizual sustinut, sau nu prezinta zambet social atunci cand parintii lui apar in usa camerei.

Introspecție in suflet de copil cu autism…

A 33-a familie, dar prima familie din Slovenia ce a trecut pragul centrului nostru din Piatra Neamt! O poveste fascinanta despre o familie curajoasa de langa Medvode, ce decide sa calatoreasca, impreuna cu toti membrii familie

Terapia APRAXIEI prin metoda VML

Metoda VML (Invatarea verbala motorie) este folosita pentru tratamentul apraxiei limbajului (Chilhood Apraxia of Speech – CAS). A fost elaborata de dr. Elad Vashdi din Isarel pe parcursul ultimilor 20 de ani.

Discuta cu noi, contacteaza-ne si sigur iti vom raspunde

Translate »