Discuta cu noi

Ai intrebari ? Vrei sa discuti cu noi ?

Suntem deschisi oricarei discutii.

Discuta cu noi, suntem deschisi oricarei discutii

12 + 4 =

Intrebari frecvente

Ce este metoda noastra ?

Numită Mifne (”punct de cotitură” în ebraică), metoda inovatoare ajută copilul cu autism să se conecteze și să coopereze cu lumea din jur, rezolvând marea problemă a atașamentului creată de această tulburare. Autismul afectează din ce în ce mai mulți copii, cu o prevalență dublată între anii 2000 și 2010.

Cat dureaza terapia intensiva ?

Întreaga familie, nu doar copilul cu autism, intră în centrul ”incubator” într-un program intensiv de aproape o lună (21 de zile), ca într-o mașină de spălat, iar o echipă de psihologi și terapeuți se ocupă doar de ei în această ”lună cât pentru o viață”.

Care e diferența fata de alte terapii, cum ar fi ABA?

ABA este o metodă foarte răspândită în lumea întreagă. Este o terapie structurată care modelează comportamentul copilului, prin condiționarea lui și recompensa ce întăresc un anumit tip de comportament. Părinții sunt implicați în procesul de recuperare al copilului, fiind ghidați cu programe specifice pe care le aplică cu copilul acasă.

Abordarea noastra ia în considerare faptul că autismul afectează toți membrii familiei, de aceea terapia de familie este o componentă esențială în programul de intervenție intensivă

Exista si alte centre asemanatoare ?

Centrul românesc care treatează copii, este și unul din cele 5 din lume aflate în curs de acreditare de către specialiștii Mifne din Israel (acum există doar 2 acreditate, în Elveția și în SUA – Los Angeles)

De ce nu este cunoscuta aceasta metoda ?

Metoda noastra nu e foarte populară, necomercială, fiind prea puțin cunoscută de către marea majoritate a specialiștilor în autism din lumea întreagă. Sunt multe metode și tehnici de recuperare a copilului cu autism pe glob, însă Mifne este unica metodă ce ia în considerare nevoile reale specifice ale copilului și ale familiei ținând cont de esența autismului și de efectele produse în nucleul familial, intervenind direct în ”inima” lui.

Unde ne puteti gasi

Centrul terapeutic Being MySelf
Strada Aurel Dumitrascu, Numarul 37 (Colt cu Valea Alba), Cartier Darmanesti, Piatra Neamt, Romania
Relatii la numarul de telefon: +40 737 239 713

Centrul terapeutic Being MySelf

Citeste articole din Blog-ul nostru

Autismul incepe cu luni inainte ca simptomele sa apara

Parintii observa primele semne de autism la copilul lor in intervalul de varsta 12-18 luni. Poate ca acel copil nu poate stabili contact vizual sustinut, sau nu prezinta zambet social atunci cand parintii lui apar in usa camerei.

Introspecție in suflet de copil cu autism…

A 33-a familie, dar prima familie din Slovenia ce a trecut pragul centrului nostru din Piatra Neamt! O poveste fascinanta despre o familie curajoasa de langa Medvode, ce decide sa calatoreasca, impreuna cu toti membrii familie

Terapia APRAXIEI prin metoda VML

Metoda VML (Invatarea verbala motorie) este folosita pentru tratamentul apraxiei limbajului (Chilhood Apraxia of Speech – CAS). A fost elaborata de dr. Elad Vashdi din Isarel pe parcursul ultimilor 20 de ani.

Translate »