Being MySelf

„Legătura esenţială dintr-o familie autentică nu este cea a sângelui, ci a respectului şi bucuriei pentru viaţă fiecărui membru al ei.”

Richard Bach

Proiectul Mifne România patronat de Nicolae Al României

Proiectul Mifne România este un proiect cu impact, ce adună alături oameni cu dorinţa de a contribui. În ultimii ani am avut şansa să întâlnim doi oameni frumoşi care, prin deschiderea şi modestia lor, şi-au îndreptat atenţia către povestea conceptului Mifne. În tot acest timp s-au purtat discuţii, s-au descris concepte, au fost puse pe hârtie gânduri curajoase.

In Octombrie 2018, a avut loc întâlnirea între Nicoale Al României şi Directorul Centrului Mifne Isarel, iniţiatoarea metodei Mifne –  Dr. Hanna Alonim, expert şi cercetător în identificarea semnelor timpurii în autism.

Întâlnirea a avut loc în Bucureşti cu ocazia Conferinţei Internaţionale de Autism IACB, organizată de Asociaţia AITA. În cadrul acestei manifestări ştiinţifice au avut calitatea de lectori, alături de Sînziana Burcea, coordonatorul centrului de terapie intensivă din Piatra Neamţ.  

Dr. Hanna Alonim a prezentat rezultatele celor mai recente studii referitoare la semnele timpurii în autism în primul an de viaţă al bebeluşului si Conceptul Mifne.

În Ianuarie 2019, în cadrul unei vizite private, soţii Nicolae şi Alina-Maria A României au vizitat Centrul de Terapie Intensivă pentru Copilul cu Autism şi Familia Sa, din Piatra Neamţ, prilej cu care le-a fost prezentat conceptul terapiei de familie în tratarea copilului cu autism.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, cunoscut în România cu numele de Nicolae al României, născut pe 01.04.1985 în Meyrin, Elveţia, este nepotul cel mai vârstnic al fostului rege Mihai I al României. Născut și crescut în străinătate, a vizitat pentru prima data România în 1992, când avea vârsta de doar 7 ani,  cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948. Acel moment este considerat de Nicolae un moment de neuitat din istoria țării noastre, foarte puternic și emoționant.

A urmat pașii familiei sale și revenit în România în 2012 pentru a continua misiunea înaintașilor săi, activând în mediul educațional, social și cultural, organizând și patronând diferite inițiative și proiecte.

Suntem onoraţi că Nicolae al României împreună cu soţia sa Alina-Maria A României au acceptat propunerea echipei de dezvoltare de a patrona Proiectul Mifne Romania, Nicolae acceptând titlul de Presedinte Onorific al asociatiei non-profit, iar soţia Alina-Maria de Ambasador al cauzei noastre. Cuplul sprijină cauza copiilor cu autism, susţinând identificarea semnelor timpurii în autism – din primul an de viaţă al sugarilor, abordarea familiei ca întreg în tratarea autismului şi intervenţia intensivă precoce care poate salva vieţi.

Considerăm că valorile ce îi definesc se îmbină cu cele Mifne şi misiunea proiectului. Ştim că sunt două persoane autentice, educate şi că au ales misiunea supremă de a ajuta comunitatea în care trăim prin resurse de valoare.

SCOPUL PRINCIPAL AL PROIECTULUI

Proiectul Mifne România are ca scop principal înființarea unui centru de terapie de acest tip în orașul Piatra Neamt.

Echipa de terapeuți români va primi training de specialitate la Centrul Mifne din Israel şi va interveni intensiv ulterior, sub supervizarea specialistilor Centrului Mifne din Israel, în centrul acreditat din orașul Piatra Neamț, destinat copiilor sub 2 ani (ce prezintă risc ridicat de a dezvolta autism).

Proiectul Mifne România este derulat printr-o organizație non-profit, scopul principal fiind acela de a sprijini familiile din România, facilitându-le accesul în cadrul unui program terapeutic intensiv timpuriu, ce poate schimba radical destinul multor copii, cărora șansele de recuperare scad dramatic după vârsta de 2 ani.

Acest  proiect îndrăzneț, unic în România și al treilea proiect de acest tip din Europa, merită toate șansele din partea comunității noastre. Nu excludem nici accesarea unor fonduri europene sau orice altă înițiativă ce poate contribui la atingerea dezideratului nostru.

 

SUSŢINE PROIECTUL MIFNE ROMÂNIA. SPRIJINA PE ACEASTĂ CALE FAMILIILE ŞI COPIII CU AUTISM ÎN UNICITATEA LOR.

Poți dona în CONT IBAN

IBAN LEI: RO45 BTRL RONCRT 05798 34001

IBAN EURO: RO92 BTRL LEURCRT 05798 34001
SWIFT BTRLRO22NTA

 

ASOCIAŢIA PUNCT DE COTITURA IN AUTISM TIMPURIU

Semne timpurii in autism

8 Semne timpurii

A fost stabilită o listă cu opt markeri în prodromul autist, provenind din rezultatele cercetărilor efectuate la Centrul Mifne între anii 1997-2007, în urma unor studii ce au cuprins bebeluși din toată lumea.

Screening National

Depistarea precoce se efectuează pentru întreaga populaţie pediatrică, cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, şi se realizează pe baza unui chestionar tip screening.

Diagnostic Autism

Ce este Autismul ?? Autismul este definit ca o tulburare de dezvoltare ce afectează abilitatea copilului de a se angaja în relații interpersonale, afectând comunicarea cu ceilalți.

Citeste articole din Blog-ul nostru

Autismul incepe cu luni inainte ca simptomele sa apara

Parintii observa primele semne de autism la copilul lor in intervalul de varsta 12-18 luni. Poate ca acel copil nu poate stabili contact vizual sustinut, sau nu prezinta zambet social atunci cand parintii lui apar in usa camerei.

Introspecție in suflet de copil cu autism…

A 33-a familie, dar prima familie din Slovenia ce a trecut pragul centrului nostru din Piatra Neamt! O poveste fascinanta despre o familie curajoasa de langa Medvode, ce decide sa calatoreasca.

Terapia APRAXIEI prin metoda VML

Metoda VML (Invatarea verbala motorie) este folosita pentru tratamentul apraxiei limbajului (Chilhood Apraxia of Speech – CAS). A fost elaborata de dr. Elad Vashdi din Isarel pe parcursul ultimilor 20 de ani.

Discuta cu noi, contacteaza-ne si sigur iti vom raspunde

Translate »