Being MySelf

„Legătura esenţială dintr-o familie autentică nu este cea a sângelui, ci a respectului şi bucuriei pentru viaţă fiecărui membru al ei.”

Richard Bach

DE CE UN CENTRU MIFNE ÎN ROMÂNIA?

 

Şansa copiilor cu autism la o viață normală depinde mult de vârsta la care se începe terapia intensivă. În România mulţi părinţi sesizează dificultaţile de conectare ale bebeluşului în primul an de viață. Încercările lor de a primi răspunsuri imediate la îngrijorările lor de la specialişti rămân fără ecou. Părinţi din toată lumea sunt îndrumaţi sa contacteze Centrul Mifne Israel pentru diagnostic şi interveţie. Aducerea Metodei Mifne în România ar facilita accesul părinţilor cu copii aflaţi la risc de a dezvolta autism la diagnostic timpuriu şi intervenţii imediate.

Metoda Mifne este validată științific, cu peste 34 de ani de experiență în cercetare, își dovedește constant eficacitatea şi poate schimba destinul multor copii ce sunt în așteptarea unui diagnostic cert de autism.

Constatările unui studiu de urmărire publicat de centrul Mifne au arătat că doar 36 % dintre copiii mici tratați în al treilea an de viață au atins reperele de dezvoltare pentru vârsta lor, în timp ce un procent de 88.3 % din grupul de bebeluși tratați în anul doi de viață a atins reperele de integrare completă în societate. Vârsta medie de diagnostic în Israel este cea mai scăzută din lume (12 până la 20 de luni), ceea ce permite o intervenție timpurie. Intervenția terapeutică a abordării Mifne se bazează pe teoria atașamentului a lui John Bowlby. (**Alonim, et al., (2019). A Comparative Study of Infants and Toddlers Treated with The Mifne Approach Intervention for Autism Spectrum Disorder Autism 360˚, Elsevier Science. Academic Press, pp. 277-300.)

SCOPUL PRINCIPAL AL PROIECTULUI
Proiectul Mifne România are ca scop principal înființarea primului centru de diagnostic timpuriu şi intevenţie precoce de acest tip în orașul Piatra Neamţ.

Etapele Proiectului Mifne România:

1. SPECIALIZAREA TERAPEUŢILOR MIFNE
Specializarea unui număr de 10 psihologi cu experiența în lucrul cu copiii cu autism în Centrul Mifne din Israel. Echipa de terapeuți din România va parcurge stagiile practice de formare în cicluri de pregătire, dobândind statutul de terapeuţi Mifne.

Competențele dobândite vor viza două componente:
– diagnosticul precoce prin semnalarea steagurilor roșii în autism (în primele 18 luni de viață ale sugarului -Scala ESPASI)
– intervenția intensivă timpurie pentru întreaga familie în centrul acreditat din Piatra Neamț, destinat copiilor care nu au împlinit vârsta de 2 ani (ce prezintă risc ridicat de a dezvolta ulterior autism).

2. TRAININGUL ESPASSI (Early Screening Pre-Autism Assesment Scale for Infants)
Scala de evaluare a fost elaborată cu scopul de a identifica bebeluşii aflaţi la risc şi este destinată pentru intervalul de vârstă 5-15 luni pentru a facilita debutul timpuriu al procesului terapeutic. 12 medici din diverse colțuri ale ţării vor participa la acest training de specialitate. În urma acestei formări ei vor putea evalua bebeluşi şi cei identificaţi cu risc ridicat de a dezvolta autism vor fi direcţionaţi către Centrul Mifne România.

3. INTERVENŢIA TERAPEUTICĂ INTENSIVĂ TIMPURIE DE FAMILIE
Implementarea programului de terapie intensivă pentru familii cu bebeluşi diagnosticaţi cu Pre-Autism la Centrul Mifne înfiinţat în oraşul Piatra Neamţ

4. TRAININGUL MIFNE PENTRU SPECIALIŞTI
Cursul de formare Terapeuţi Mifne va avea caracter de program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă.

Fii prietenul Proiectului MIFNE Romania

Poți dona în CONT IBAN

IBAN LEI: RO45 BTRL RONCRT 05798 34001

IBAN EURO: RO92 BTRL LEURCRT 05798 34001
SWIFT BTRLRO22NTA

 

ASOCIAŢIA PUNCT DE COTITURA IN AUTISM TIMPURIU

Citeste articole din Blog-ul nostru

Autismul incepe cu luni inainte ca simptomele sa apara

Parintii observa primele semne de autism la copilul lor in intervalul de varsta 12-18 luni. Poate ca acel copil nu poate stabili contact vizual sustinut, sau nu prezinta zambet social atunci cand parintii lui apar in usa camerei.

Introspecție in suflet de copil cu autism…

A 33-a familie, dar prima familie din Slovenia ce a trecut pragul centrului nostru din Piatra Neamt! O poveste fascinanta despre o familie curajoasa de langa Medvode, ce decide sa calatoreasca, impreuna cu toti membrii familie

Terapia APRAXIEI prin metoda VML

Metoda VML (Invatarea verbala motorie) este folosita pentru tratamentul apraxiei limbajului (Chilhood Apraxia of Speech – CAS). A fost elaborata de dr. Elad Vashdi din Isarel pe parcursul ultimilor 20 de ani.

Discuta cu noi, contacteaza-ne si sigur iti vom raspunde

1 + 9 =

Translate »